www.veszpremhittan.hu

horizontal rule

a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatóinak és hittanosainak honlapja

rokapuszta.hu portál tagja

"Öltsétek fel Isten fegyverzetét, hogy helyt tudjatok állni az ördög cselvetéseivel szemben...derakatokra csatoljátoka tisztesség övét, öltsétek magatokra az igazság páncélját, lábatokra húzzátok a békesség evangéliumának hirdetésére a készség saruját, a hit pajzsát, vegyétek föl az üdvösség sisakját és markoljátok meg a lélek kardját, ami Isten igéje." (Ef 6,11-17)

webmester

1024*768 IE

Korábbi beszámolók
Nyomtatványok
Tájékoztató

Feladatok
Segédanyagok
Hittanverseny
Power Point
Táborozás

 

 

Korábbi címlapanyagok, beszámolók

 

Továbbra is szeretettel ajánljuk hitoktatóink figyelmébe!

 

Különösen is aktuális, hiszen Fatima Centenárium van!

 

Mária imádkozni hív!

 színező könyv keresztúttal, a rózsafüzért titkainak képeivel a fatimai lelkiség jegyében

Marosi Szilvia

szmarosi@gmail.com

06-30-325-85-19

 

Jézushoz sietünk - Társasjáték

Itt: http://jezushozsietunk.uw.hu/

Pál Patrícia

 jezushozsietunk@gmail.com

06-20-400-58-12

 

Kézműves Kuckó - Hitoktatáshoz használható bábok

Urák Éva

urakeva@gmail.com

06-70-520-77-25

 

 

Kirándulás Vörsre

2018. január 19-én 48 katolikus hittanossal megnéztük Európa (vagy talán a világ) legnagyobb beltéri (templomi) betlehemét Vörsön (Somogy megye). Kirándulásunk „idegenvezetője” a 11.M osztályos Deák Réka volt, aki ebben a szép faluban lakik. A templomban megismertük röviden a falu és a templom ill. a betlehem építésének történetét. Ebben Réka és a helyi plébános,Szabolcs Atya is a segítségünkre volt. Hallottuk az atyától, hogy messziről is jönnek megnézni ezt a betlehemet, előttünk pár nappal egy vietnámi csoportot kalauzolt. Arról is beszélt, hogy mindenkire másként hat ez a szép betlehem, van aki csak fotót készít, van aki pedig hosszasan elidőzik, imádkozik előtte. Mi is közösen imádkoztunk egy tized rózsafüzért, amit mindenki a saját szándékára mondott. Ki a sikeres érettségiért, ki az egészségéért imádkozott és kért erőt. Meglátogattuk még a falu nevezetességeit is. Egy tűzoltó múzeumot egy talpas házat, ami ma tájház és a közösségi házban pedig egy kiállítást láttunk, ahol textilből készült képeket, szobrokat, tárgyakat csodálhattunk meg az alkotó kalauzolása mellett. Az utunk végén betértünk a plébániára, ahol Szabolcs Atya finom kaláccsal és üdítővel várta a diákokat.

                                                                                                       Fodorné Nagy Bernadett

                                                                                                              Tóthné Oláh Erzsébet

 

 

 

Adventi készület a balatonalmádi plébánián

A balatonalmádi Szent Imre plébánia idén is megtartotta hagyományos adventi családos napját, november 26-án. A plébánia hittanterme zsúfolásig megtelt a családos közösség tagjaival, és nagyon hamar vidám beszélgetés, szorgos munka zaja, és fenyőillat töltötte be a házat.

A jó hangulatú összejövetel keretében kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők elkészíthették a család adventi koszorúját, karácsonyfadíszeit, vagy akár egy - Jézus Krisztusra vonatkozó- bibliai idézeteket tartalmazó adventi naptárt, amely az előttünk álló készületi időben minden napra lelki útravalót a családnak. Az összejövetel végén a finom szendvicsek mellé János atyától lelki útravalót is kaptunk.

A plébánia nem először ad otthont fiatal családok összejöveteleinek. Két évvel ezelőtt néhány fiatal keresztény család felvetése nyomán kezdtek el az alkalmak szaporodni. János atya jó szívvel nyitotta meg a plébánia ajtaját a kötetlenebb közösséget kereső fiatal családok, sőt mondhatnánk nagy családok előtt, mert a közösségbe jövők többsége három, vagy több gyermeket nevel.

Az első alkalommal a családok egyhangúlag úgy határoztak, hogy a Szent Jobb kápolnában köztünk lévő első szent magyar királyi család és a Szűzanya oltalmába ajánlja a formálódó kis közösséget. A közös imádságok és találkozások mindig új erőt öntenek a közösség tagjaiba és az együvé tartozás örömével töltenek el bennünket. Köszönet mindenkinek az együtt végzett munkáért, imádságért, anyagi támogatásért amivel közösségünket segítik.

                                                                                                                                                                                     Karáth Gábor hittanár

          

 

 

 

 

 

Átadták a Szent Gellért díjakat

 

Hitoktatók évkezdő rekollekciója

 

Hittantábor a Szent József kápolnában

 

Ezen a nyáron 50 hittanosunk vett részt a hagyományosan megrendezésre kerülő nyári táborunkban. A tábor témája idén az Isten irgalmassága volt.

A hét során sokat beszélgettünk arról, hogy mit jelent irgalmasnak lenni. Megtanultuk az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit és megbeszéltük, hogy mit vár tőlünk az Úr ezekben a kérdésekben, ma 2016-ban. Elolvastuk Máté evangéliumából az utolsó ítéletről szóló részt, hogy megértsük örök üdvösségünk függ attól,hogy valóban Jézus szeretetével fordulunk-e szükséget szenvedő embertársaink felé. Az özvegyasszony történetét olvasva megtanultuk, hogy bátran adakozzunk, mert Isten gondot visel ránk. Megjutalmazza a jószívű adakozót.

Videón néztük meg Jézus hogyan gondoskodott a betegekről, idősekről. Példáját követve szerdán ellátogattunk az idősek otthonába. Imáinkkal, szép énekünkkel vittük el az Úr örömhírét az ott élő idős embereknek.

A könyörtelen szolga történetéből megtanultuk, hogy nem szabad haraggal a szívünkben élni, mert így nem tudjuk Isten irgalmas szeretetét megmutatni az embereknek.

Nem csupán „tanultunk” a hét során, hanem szép kézműves alkotások is születtek. Készítettünk könyvjelzőt, imakönyvet, festettünk, rajzoltunk, gyöngyöt fűztünk., énekeltünk, játszottunk. Minden nap imában kértük Mennyei Atyánkat, formálja szívünket és tudjunk irgalmasok lenni.

Vendégül láttunk egy iráni menekült fiatalembert. Leírhatatlan öröm volt szívünkben, hogy követve Ferenc pápa útmutatását, félelem nélkül hallgathattuk életét, játszhattunk vele!

Remélem a sok-sok játék, ének, zene, tánc örök emléket hagyott szívetekben! A tábor záró szentmiséjén örömmel adtunk hálát a szép napokért. Kértük Isten segítségét, hogy még sok ilyen szép napot tölthessünk el együtt!

                                                                                                                                Tóthné Oláh Erzsébet

                                                                                                                                Licsauerné Szabó Kornélia

                                                                                                                               Nemesné Kiss Ágnes

 

 

 

 

  

 

   

 

Diákmise Pápán a Szent Anna templomban

 

2016. szeptember 3-án este fél 7-kor diákmise a Refiseknek  a Szent Anna templomban Pápán. Évente 4-5-ször Kollégiumi vasárnap van a Pápai Református Gimnáziumban. Ekkor vasárnap minden diáknak a református templomba kell menni istentiszteletre, felekezettől függetlenül. Ilyenkor szombaton tanítási nap van és ezeket a szombat estéket használjuk fel arra, hogy a katolikusok szentmisén vehessenek részt (a vasárnap helyett).

                                                                                                                         Fodorné Nagy Bernadett

 

 

 

   

 

  

 

  

 

  

 

  

 

    

 

Veni Sancte Pápa

2016. szeptember 11. vasárnap du. 3 óra Veni Sancte a Pápai Szent Anna plébánia általános iskolás hittanosainak és hitoktatóinak. A szentmisét bemutatta Salgó Ferenc plébános atya. A plébánia hitoktatói: Tóthné Oláh Erzsébet, Licsauerné Szabó Kornélia, Nemesné Kiss Ágnes, Holczinger Koppány Péterné, Holczinger Péter és Fodorné Nagy Bernadett

 

 

 

  

 

   

 

  

 

  

 

 

 

 

Egyházi és városi elismerés Vasáros József atyának

 

    

Laudatio

egyházi                                       városi

 

 

 

2015. október 3.-i hitoktatói rekollekció előadása

 

 

 

2015-2016 tanév rendje

 

 

 

Tanmenetjavaslatok Antal Ica nénitől

 

 

 

Szent Gellért díj 2015

 

Hitoktató pályázat 2011 díjazottjainak munkái

Debreceni Katalin írása

Marosi Szilvia írása

Hitoktató pályázat 2010 díjazottjainak munkái

Karáth Gábor írása

Antal Ilona írása

 

 

2009. október 10-én a katekéták központi rekollekcióján

Homor Tivadar tanár úr által ajánlott irodalom jegyzék innen letölthető

 

Nagy örömmel mutatjuk be Huszti Kitti 13 éves veszprémi diáklány Szent Imre hercegről szóló alkotásait!

ð fényképalbum